Drinkwaard Marine
Drinkwaard Marine
Baanhoek 152
3361 GN Sliedrecht
0184-412332 - info@epropulsion.nl
Elektrisch varen in meer dan 60 landen

 

ePropulsion behaald 200% omzetgroei in 2021

De vraag naar elektrisch varen blijft toenemen

Elektrisch varen wordt steeds populairder. Mensen houden van de stilte en de frisse lucht tijdens het varen. Ook zie je dat elektrisch varen op steeds meer plekken verplicht wordt (Amsterdam maakt elektrisch varen verplicht vanaf 2025). Deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat de vraag naar elektrische motoren en accu's blijft toenemen. Bij ePropulsion heeft dat in 2021 gezorgd voor een omzetgroei van 200%! 

Wereldwijd meer dan 15.000 eenheden verkocht in 2021
Wereldwijd werden in 2021 meer dan 15.000 eenheden verkocht. Voor 2022 wordt een groei van minimaal 100% verwacht. Je ziet steeds meer booteigenaren die duurzaam willen varen en daarom overstappen op elektrische voortstuwingssystemen. ePropulsion maakt voor hen elektrisch varen leuk en betaalbaar.

Bekijk aanbod
ePropulsion behaald 200% omzetgroei in 2021 - Omzetgroei 2021: 1
ePropulsion behaald 200% omzetgroei in 2021 - Omzetgroei 2021: 2

Hoe Europa en Noord-Amerika aan kop gaan

De twee grootste groeimarkten blijven Europa en Noord-Amerika. Hierbij nemen Engeland en Duitsland het voortouw. De recreatiesector neemt het grootste deel voor haar rekening. Om het wereldwijde bereik verder uit te breiden zijn er nieuwe distributeurs benoemd in Australië, Zuid-Korea, Thailand, Singapore en Servië.

Het geheim achter het succes: Voortdurende innovatie
ePropulsion is een 'challenger' op het gebied van elektrische voortstuwingssystemen voor vaartuigen. Vanuit deze rol blijven zij investeren in onderzoek en ontwikkeling om haar assortiment uit te breiden en te laten groeien. U kunt hierbij denken aan het verbeteren van de propellers en de integratie van hydrogeneratie.

Wat is hydrogeneratie?

De visie voor 2022 volgens Danny Tao (CEO)

In een interview met de heer Tao, de CEO van ePropulsion, zal de focus blijven op innovatie. Niet alleen voor het ontwikkelen van nieuwe producten, maar ook op gebied van personeel. Door het beste talent vast te houden willen zij een grotere rol gaan spelen in de wereldwijde missie om CO2-neutraal te worden.

ePropulsion binnen het perspectief van de bredere markt
Watersporters geven aan te willen overstappen op een meer duurzame manier van varen. Als we de overstap naar groener en duurzamer varen een realiteit willen maken, moet het aantal jachthavens met oplaadinfrastructuur flink toenemen. We hebben dan simpelweg meer oplaadpunten per jachthaven nodig. Daarnaast zullen belanghebbenden zoals fabrikanten van elektrische boten, elektriciteitsbedrijven, jachthavens en beleidsmakers meer moeten gaan samenwerking. Alleen op deze manier kan er een verandering teweeg worden gebracht.

ePropulsion behaald 200% omzetgroei in 2021 - Omzetgroei 2021: 3
ePropulsion behaald 200% omzetgroei in 2021 - Omzetgroei 2021: 4

Hoe ziet elektrisch varen er in de toekomst uit?

U vaart richting de jachthaven en opent de app op uw mobiele telefoon. U ziet precies waar nog een oplaadpunt beschikbaar is en wat de prijs van het gebruik ervan is. U meert aan en de oplader ligt al klaar, u hoeft hem alleen nog even aan te sluiten op de accu. Achteraf betaald u. De jachthaven maakt gebruik van zonne-, getijde en windenergie voor de opwekking van de benodigde stroom. Zo verwacht de heer Tao dat elektrisch varen er in de toekomst uit gaat zien.

Accutechnologie gaat een rol spelen in ontwikkeling van elektrisch varen
De wensen die aan accu's worden gesteld neemt toe: grotere capaciteit, hogere stabiliteit en langere levensduur. Niet te vergeten dat ze ook steeds sneller opgeladen moet zijn. Als het ons lukt om accu's te maken die beter zijn, dan zullen logischerwijs de mogelijkheden voor elektrisch varen toenemen. 

Strengere milieueisen stimuleren de industrie oplossingen te ontwikkelen
Naarmate de technologie rondom motoren en accu's toeneemt, zal het overstappen op elektrisch varen goedkoper worden. Het verlangen naar elektrisch varen zal toenemen naarmate mensen steeds meer overstappen met groene energie. Denk hierbij aan elektrisch rijden. Tenslotte zullen strengere milieueisen de industrie stimuleren met groene oplossingen te komen. Zoals ePropulsion nu al doet.

Lees hier de blog over hoe ePropulsion binnen 8 maanden haar doelstelling haalde in 2021.

Vind uw dealer