Drinkwaard Marine
Drinkwaard Marine
Baanhoek 152
3361 GN Sliedrecht
0184-412332 - info@epropulsion.nl
Elektrisch varen in meer dan 60 landen

 

ePropulsion haalt binnen 8 maanden haar doelstelling

Verdubbeling van omzet in 2021

Voor 2021 was het ambitieuze doel om 100% te groeien in omzet. Dit is ePropulsion binnen een opmerkelijke 8 maanden gelukt. Deze wereldleider op gebied van elektrisch varen heeft dit begin september aangekondigd. De groei komt voornamelijk uit Europa en Noord-Amerika waar de populariteit van elektrische voortstuwing is blijven toenemen. Ondertussen zijn dit de 2 snelst groeiende markten van ePropulsion. Het grootste gedeelte van de omzet is afkomstig uit de recreatievaartindustrie.

Meer dan 10.000 producten verkocht

In 2021 heeft ePropulsion meer dan 10.000 eenheden verkocht. De grootste markten zijn het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Duitsland. Het distributienetwerk, dat bestond uit 3 landen in 2015, is uitgebreid tot meer dan 60. Het personeelsbestand is gegroeid van 4 tot meer dan 200. De verwachting is dat de vraag naar producten van ePropulsion zal blijven toenemen.

Bekijk producten

ePropulsion haalt binnen 8 maanden haar doelstelling - Blog doelstelling 2021: CB 1
ePropulsion haalt binnen 8 maanden haar doelstelling - Blog doelstelling 2021: CB 2

Nieuwe Evo producten dragen bij aan explosieve groei

De nieuwe Evo producten die ePropulsion begin 2021 heeft gelanceerd, hebben bijgedragen aan de explosieve groei. De gevestigde Spirit- en Navy-productlijnen zijn geëvolueerd tot de Spirit 1.0 Evo, Navy 3.0 Evo en Navy 6.0 Evo. Allemaal uitgebreid met de futuristische hydrogeneratie functie. Daarbij is een gloednieuwe 9,9 pk Pod Drive motor geïntroduceerd. Ook dit model is voorzien van de hydrogeneratie functie.

Steeds meer booteigenaren stappen over op elektrisch varen

De afgelopen jaren zien we steeds meer booteigenaren overstappen op elektrisch varen. Er is spraken van een positief conversieratio van ongeveer 20%. De verwachting is dat deze trend zich zal blijven voortzetten. Men is vaak verbaasd hoe efficiënt, eenvoudig en schoon elektrische varen is ten opzichte van traditionele motoren.

Blog over hydrogeneratie

Reactie Danny Tao, medeoprichter en CEO van ePropulsion

Meneer Tao: "Ik ben erg enthousiast en trots op het succes dat ePropulsion heeft behaald sinds de oprichting 9 jaar geleden. We streven ernaar om te innoveren en een duurzame vaarervaring voor onze klanten op te bouwen. We zien nog steeds een positieve conversieratio van 20% van booteigenaren die overstappen op elektrische voortstuwing."

Dank aan alle klanten en distributeurs

Afgelopen jaar is er hard gewerkt aan de bouw van een sterk distributie- en dealernetwerk. Vooral in de belangrijkste markten; Europa en Noord-Amerika. Meneer Tao bedankt daarom de distributeurs en klanten voor hun voortdurende steun. ePropulsion is altijd op zoek naar manieren om het netwerk verder te laten groeien zodat meer mensen elektrisch varen ontdekken. De resultaten van dit jaar zijn een goed voorteken voor 2022.

ePropulsion haalt binnen 8 maanden haar doelstelling - Blog doelstelling 2021: CB 3
ePropulsion haalt binnen 8 maanden haar doelstelling - Blog doelstelling 2021: CB 4

De voordelen van elektrisch varen

De producten van ePropulsion staan bekend als hoogwaardig, stil, milieuvriendelijk en onderhoudsarm. Elektrisch aangedreven buitenboordmotoren zijn niet alleen beter voor het milieu, ze zijn ook gebruiksvriendelijker. Geen gedoe meer met startkoord, brandstofkraan of choke. Bovendien is de volledige doorlooptijd van een elektrische buitenboordmotor hetzelfde of zelfs langer als die van een traditionele motor.

Innovaties op gebied van aandrijving

ePropulsion was het eerste bedrijf dat de Brushless Direct Drive en Field Oriented Control technologie op de markt van elektrische buitenboordmotoren introduceerde. Hierdoor zijn er minder interne bewegende delen en versnellingsbak nodig. Dit resulteert in minder mechanische wrijving en een veel hogere betrouwbaarheid. Bovendien krijgen alle producten van ePropulsion een NVH-controle voor de optimale vaarervaring.

Blog over NVH-controle

Hoe het allemaal begon...

In 2012 is ePropulsion ontstaan in de Hong Kong University of Science and Technology. Vanaf haar eerste productlancering in 2013 is het snel gegaan. In 2015 is het hoofdkantoor Sonshan Lake gevestigd en is begonnen aan de ontwikkeling van de distributiekanalen in Europa. ePropulsion heeft aangegeven een kantoor te gaan openen in Hong Kong. Hiermee wil ze haar ontwikkelingsmogelijkheden versterken en een steeds betere vaarervaring aan de wereld aanbieden.

  • ePropulsion haalt binnen 8 maanden haar doelstelling - Blog doelstelling 2021: CB 5
  • ePropulsion haalt binnen 8 maanden haar doelstelling - Blog doelstelling 2021: CB 5
  • ePropulsion haalt binnen 8 maanden haar doelstelling - Blog doelstelling 2021: CB 5

Altijd een ePropulsion dealer bij u in de buurt

In de Benelux zijn er meer dan 40 ePropulsion dealers. Vind een dealer bij u in de buurt voor deskundig advies.

Vind uw dealer

Alle producten van ePropulsion zijn CE-gecertificeerd. Hierdoor bent u verzekerd van een veilig product.
ePropulsion heeft 86 intellectuele eigendomsrechten in Europa, VS en China. Lees meer over ePropulsion.

ePropulsion haalt binnen 8 maanden haar doelstelling - CB: Vind een dealer (buitenboord)