Drinkwaard Marine
Drinkwaard Marine
Baanhoek 152
3361 GN Sliedrecht
0184-412332 - info@epropulsion.nl
Elektrisch varen: Genieten op het water

 

Uw gids bij de aankoop van een 10 pk buitenboordmotor

Op zoek naar een 10 pk buitenboordmotor?

Twijfelt u tussen een 2 of 4 takt? Waarom kiest u niet voor een elektrische buitenboordmotor van 10 pk? Deze zijn nog lichter, schoner, stiller en efficiënter. Daarbij zijn ze ook veel gemakkelijker te gebruiken en te onderhouden. Voor beginners, senioren en iedereen die meer plezier op het water wil hebben is een elektrische buitenboordmotor de best keuze. 

Wat u in deze blog gaat lezen 

Deze blog kunt u zien als een diepgaande 10 pk-aankoopgids voor als u nog twijfelt tussen elektrisch of benzine. We gaan u helpen de beste 10 pk motor te vinden. U gaat lezen over snelheid, vaartijd en nog veel meer. Neem voor vragen contact op met één van onze dealers.

Vind uw dealer

Uw gids bij de aankoop van een 10 pk buitenboordmotor - CB Blog 10 pk: Introductie
Uw gids bij de aankoop van een 10 pk buitenboordmotor - CB Blog 10 pk: Waarom zijn er zoveel 9,9 pk bootmotoren?

Waarom zijn er zoveel 9,9 pk bootmotoren en niet 10 pk?

Zoals u misschien al gemerkt hebt, leveren veel fabrikanten 9,9 pk bootmotoren in plaats van 10 pk. Hiervoor zijn goede redenen: Sommige binnenwateren mag u alleen op met een motor onder de 10 pk. Sommige landen vereisen bootregistratie op boten met een buitenboordmotor van meer dan 10 pk. Fabrikanten hebben de 9,9 pk buitenboordmotoren speciaal ontworpen om te voldoen aan deze vereisten.

Heb ik voldoende aan een 10 pk buitenboordmotor?

Het belangrijkste aspect van uw motor is het vermogen en daarmee de snelheid. In de tabel ziet u hoe een typische 10 pk buitenboordmotor van ePropulsion presteert bij een 3,5 meter aluminium boot met één persoon aan boord en een enkele E175 accu, in een meer met schelpdieren.

Bekijk ons assortiment

Beste 10 pk buitenboordmotoren

Als u op zoek bent naar een draagbare en lichtgewicht buitenboordmotor van 9,9/10 pk voor uw boot, dan is de Navy 6.0 Evo uw beste optie. Deze motor weegt minder dan 36 kg, heeft een opvouwbare en verwijderbare tiller en heeft een indrukwekkend bereik. Dit komt door de toonaangevende direct-drive-technologie die levenslang onderhoudsvrij varen biedt.

Beste 10 pk pod drive

Als u een ruimtebesparende 9,9/10 pk bootmotor nodig heeft, kunt u kiezen voor een pod aandrijfmotor in plaats van een buitenboordmotor. Een 10 pk pod motor is super populair bij zeilboten en kleine vaartuigen. En de Pod 6.0 Evo is één van de beste opties op de markt.

Een bonus voor beiden motoren is de hydrogeneratiefunctie, waardoor de motor zichzelf oplaadt tijdens het zeilen.

Uw gids bij de aankoop van een 10 pk buitenboordmotor - CB Blog 10 pk: Beste 10 HP-bootmotoren
Uw gids bij de aankoop van een 10 pk buitenboordmotor - CB Blog 10 pk: Koopgids 1

Kiest u voor elektrisch of benzine?

Het is geen gemakkelijke taak om de beste buitenboordmotor van 10 pk te kopen. Vooral niet wanneer er zoveel opties op de markt zijn met een brede prijsklasse en verschillende functies. Om u te helpen hebben we enkele belangrijke punten samengevat waar u op moet letten bij het zoeken naar een kwaliteitsbuitenboordmotor van 10 pk.

De invloed van snelheid op looptijd en bereik

Het is belangrijk om te weten hoe lang een buitenboordmotor van 10 pk kan varen en hoe snel die gaat. Gewoonlijk levert de buitenboordmotor van 10 pk instelbare snelheden met verschillende vermogensinstellingen (in watt). De snelheidsvereiste is de belangrijkste factor voor looptijd en bereik (zie tabel hierboven).

Kies bij voorkeur een motor met digitale display

Tip: Kies indien mogelijk voor de buitenboordmotor met een digitaal display. Deze tonen realtime monitoring van het vermogen, de resterende looptijd en het batterijniveau. Hiermee voorkomt u midden in uw tocht vast te lopen.

Draagbaarheid en gewicht

Let bij de aankoop op het gewicht van de motor. Het is belangrijk om een draagbare en lichtgewicht buitenboordmotor te kopen, vooral als u geen aanhanger heeft en de motor in uw auto moet vervoeren. De meeste buitenboordmotoren van 10 pk wegen ongeveer 36 kg, of ze benzine of elektrisch zijn. Accu's kunnen extra gewicht toevoegen.

Transport en installatie

Als het op installatie en transport aankomt, dan scoort de elektrische buitenboordmotor beter dan een benzine. U zult het geweldig vinden als er geen vette olie is die vlekken op uw kleding kan veroorzaken. En de opvouwbare tiller is ook een pluspunt voor eenvoudig transport.

Gebruiksgemak: Met 1 druk op de knop starten

Een gebruiksvriendelijke buitenboordmotor van 10 pk kan uw vaartrip een stuk leuker maken. Als u niet klaar bent voor een diepgaande leercurve over de werking en het noodzakelijke onderhoud van de 10 PK buitenboordmotor, dan kiest u voor elektrisch varen. Met een simpele druk op de knop start uw de buitenboordmotor moeiteloos.

Stel een vermogenslimiet in voor uw kinderen

Bij sommige motoren kunt u een vermogenslimiet instellen, zoals bij de motoren van ePropulsion. Dit maakt elektrisch varen aantrekkelijk voor het gezin. Met de vermogenslimiet kunnen uw kinderen de motor besturen met een kleiner vermogen. Op die manier kan iedereen in uw familie de kapitein zijn!

Verschil in aanschafprijs

Het is waar dat de elektrische buitenboordmotor geen voordeel geeft op de prijs. Dit komt vooral vanwege de accu. Deze sterke accu's zijn nodig om het vermogen te leveren dat een 10 pk buitenboordmotor vraagt op topsnelheid.

Niet te vergeten: Onderhoudskosten

De periodieke kosten zijn lager voor een elektrische 10 pk buitenboordmotor omdat deze geen onderhoud nodig heeft en de kosten van elektriciteit veel goedkoper zijn dan de benzinekosten. Stelt u zich de eersteklas vaarervaring voor bij een elektrische 10 pk buitenboordmotor; de rust, de schone omgeving en de ontspannen sfeer.

Bekijk ons assortiment

Uw gids bij de aankoop van een 10 pk buitenboordmotor - CB Blog 10 pk: Koopgids 2

Altijd een ePropulsion dealer bij u in de buurt

In de Benelux zijn er meer dan 50 ePropulsion dealers. Vind een dealer bij u in de buurt voor deskundig advies.

Vind uw dealer

Alle producten van ePropulsion zijn CE-gecertificeerd. Hierdoor bent u verzekerd van een veilig product.
ePropulsion heeft 86 intellectuele eigendomsrechten in Europa, VS en China. Lees meer over ePropulsion.

Uw gids bij de aankoop van een 10 pk buitenboordmotor - CB: Vind een dealer (buitenboord)